Poboljšajte razred energetske potrošnje vaše zgrade najmanjim ulaganjima.
Ako ste zainteresirani za termoizolaciju starih prozora novim termo-izo-staklom, obratite nam se na telefon ili e-mail.

telefon-vlavo 099 431 21 44
infomail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

Izolacije prozora

Nudimo vam novom metodom renoviranja prozora, promjenom postojećeg zastakljenja modernim izolacijskim staklom, kao što je kod novih prozora. Promjena starih stakala za nova kod starih drvenih ili plastičnih prozora je alternativa novim prozorima i način kako najefikasnije uštedjeti na troškovima grijanja ili hlađenja prostorija.

 

Prije i nakon toplinske izolacije prozora:

 

termo1 termo2 termo3 termo4

 

Cijena energije za grijanje je svakim danom sve veća i već sada iznosi oko 60% troškova stanovanja. Osim toga, ne treba zanemariti ni troškove hlađenja stambenih prostora u ljetnim mjesecima gdje je trend povećanja vrućih dana u porastu te je hlađenje prostorija neminovnost. Na troškove grijanja i hlađenja ne utiče samo cijena energije već i način tehnologije građenja, kvaliteta materijala i proizvoda ugrađenih u zgrade i koji direktno utiču na neželjene gubitke energije i to c.c.a.:

  • podovi 14%
  • stropovi 18%
  • zidovi 32%
  • vanjska stolarija 36%

 

Postupak zamijene stakala

 

rez okna1rez okna

 

Ova revolucionarna metoda zamijene jednostrukog stakla za termo-izo-staklo (br.1), je moguća ugradnjom specijalnog PVC okvira (br.2) u postojeći prozorski okvir (br.3).
Postupak se izvodi bez zahtjevnog odstranjivanja starog zastakljenja (br.4). Kod prozora „krilo na krilo" ostaje postojeće unutarnje staklo u okviru (br.6) i eventualno prozorska prozorska roleta (br.5). Ugradnjom dodatnih, kvalitetnih silikonskih brtvi, ova metoda je vrlo efikasna i financijski vrlo prihvatljiva.

 

rez-okna9rez-okna10